VRIJEDNA DONACIJA ZADARSKOG SVEUČILIŠTA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 22. ožujka 2013. - 10:33
Autor: 

Sveučilište u Zadru doniralo je Hrvatskoj krovnoj zajednici "Dux Croatorum", za knjižnicu ,,Ljudevit Gaj", preko 300 knjiga i stručnih časopisa. Ovu vrijednu donaciju Sveučilišta Zadar uručio je rektor prof.dr. Ante Uglešić predsjedniku HKZ "Dux Croatorum", Zvonimiru Dekoviću prilikom susreta u Zadru i tom prilikom kazao kako je "ovaj susret je samo nastavak dosadašnje dobre suradnje, a i poticaj mladima iz Boke za izbor jednog od studija sa ovog sveučilišta".
Rektor, prof. dr. Ante Uglešić i ovom prigodom izrazio je spremnost sveučilišta za pružanje pogodnosti budućim studentima iz Boke koji se odluče za studij na jednom od fakulteta ovog sveučilišta, kao i za nastavak stručnog usavršavanja nakon završetka studija.

U rektoratu je upriličen i susret sa prof. dr. Stijepom Obadom koji je nedavno boravio u Boki kada je u Kotoru promovirana knjiga "Zbornik Stijepa Obada". Ovom prigodom prof. Obad je donirao knjige Družbe braće hrvatskog zmaja za Hrvatsku krovnu zajednicu "Dux Croatorum" i dio za HGD CG Kotor.
Rektor Uglešić je najavio svoj skori dolazak u Boku i nastavak suradnje sveučilišta, na čijem je čelu, sa hrvatskom nacionalnom zajednicom u Crnoj Gori.