NOVE INVESTICIJE - PROJEKAT "LUŠTICA BAY"

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 18. travnja 2013. - 10:40
Autor: 

Tivatska kompanija „Luštica Development" objavila je izvještaj za prvi kvartal ove godine, koji pokazuje dodatno ulaganje od više od 900 tisuća eura. U projekat „Luštica Bay" do sada je investirano oko 27 miliona eura – saopšteno je juče iz Magne", agencije za odnose sa javnošću egipatsko-švicarskog konzorcijuma „Orascom" koji realizira ambiconzni projekat izgradnje čitavog jednog novog turističkog grada na oko 7 miliona kvadrata tivatskog dijela poluostrva Luštica u Boki.
Iz „Magne" su naglasili da kompanija „Luštica Development" u kojoj 90 odsto akcija pripada „Orascomu" a 10 odsto Vladi Crne Gore, „izmiruje finansijske obaveze i u okviru je finansijskog plana za projekat."

„Luštica Divelopment je nastavila da podržava lokalnu zajednicu za šta je do sada opredijeljeno više od 350 tisuća eura. Kompanija je dobila prvu građevinsku dozvolu za izgradnju prvih deset apartmantskih objekata sa ukupno 72 apartmana u formi glavnog projekta. Ukupna površina tih objekata je oko 8.000 metara kvadratnih. Početak radova je planiran za proljeće, a sama izgradnja će trajati dvije godine. Procijenjena vrijednost investicije je 15 miliona eura."-saopšteno je iz „Magne" uz napomenu da je u toku tender za izbor izvodjača radova na izgradnji prvih objekata u kompleksu „Luštica Bay".
Pripremni građevinski radovi na projektu „Luštica Bay" počeli su u veljači prošle godine. Do sada su izgrađeni pristupni putevi, otvoreno golf vježbalište i raščišćen teren za svih 18 rupa budućeg golf igrališta. Za projektovanje golf terena angažovana je kompanija „Gary Player Design" iz SAD . Izgrađeni su model-apartman i vidikovci na budućim lokacijama marine, glavnog puta i golf hotela.
Siniša Luković