HRVATSKA - ZEMLJA PARTNER 37. VELESAJMA PREHRANE U BUDVI

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 09. ožujka 2011. - 13:31
Autor: 

Danas je u Budvi otvoren 37. Velesajam prehrane čiji je zemlja partner  Republika Hrvatska. Velesajam je otvorio Tarzan Milošević ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja u Vladi Crne Gore a ispred zemlje partnera u službenom dijelu otvorenja obratio se Josip Kraljičković  drzavni tajnik ministarstva poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja vlade Republike Hrvatske koji je kazao "Zelimo kao zemlja partner dati doprinos ukupnom razvoju gospodarstvenih odnosa između Hravatske i Crne Gore na područiju poljoprivrede. Osim sto nam je povjereno partnerstvo moram istaci odličnu suradnju dvaju ministarstava a dobre odnose potvrđuje činjenica da je naša trgovinska razmijena viša od stomilijuna eura na godišnjem nivou".

Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Republike Hrvatske organiziralo je  zajedničku prezentaciju proizvoda hrvatskih regija, kao i proizvoda hrvatskih tvrtki nositelja znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta."
Na zajedničkom standu Hrvatske gospodarstvene komore predstavljeni su poljoprivredni proizvodi tridesetak izlagača iz hrvatskih regija Istre, Dalmacije, središnje Hrvatske i Slavonije. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Županje, održana je  prezenatcija tradicionalne „šokačke kuhinje“, rukotvorina - šlingeraja udruga Zlatne ruke, prezentacija udruge Medna Rosa, te tradicionalnih jela i pića, uz bogati kulturno–umjetnički program. Gospodarstvenici su predstavili  asortiman ponude prehrambene industrije, poljoprivredne proizvodnje, vinarstva i vinogradarstva, konditorskih proizvoda, organske hrane, maslinarstva, prerade ribe.
Jadranski velesajam, je i ove godine organizirao senzorno ocjenjivanje kvalitete proizvoda  kao jasan putokaz proizvođačima da dosegnu što veći kvalitet u proizvodnji. Najboljima će biti uručene nagrade.
Dugogodišnja uspješna poslovna suradnja Hrvatske gospodarske komore i Jadranskog velesajma povod je za realizaciju ovog projekta, koji ima za cilj jačanje gospodarstvenih odnosa Hrvatske i Crne Gore, navode organizatori velesajma. Međunarodni karakter i promidžbeni potencijal velesajma, označen znakom UFI Approved Event, Globalne unije velesajmova, dodatno je potvrđen kroz sudjelovanje Hrvatske kao zemlje partnera.
Velesajam će biti otvoren do 12 ožujka.
Audio: Tarzan Milošević - ministar poljoprivrede u vladi RCG

Audio:  Dukić Jasminka - voditeljica štanda HGK

Audio: Josip Kraljičković- državni tajnik ministarstva poljoprivrede RH