8.MEDITERANSKI SAJAM ZDRAVE PREHRANE, LJEKOVITOG BILJA I ZELENOG PODUZETNIŠTVA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 12. ožujka 2011. - 20:17
Autor: 

8.Mediteranski Sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održat će se u Dubrovniku od 24 do 27 ožujka.
Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja organizira se od 2004.g. sa ciljem okupljanja proizvođača s područja cijele Hrvatske i susjednih zemalja.
Na ovogodišnjem sajmu aktivno će sudjelovati Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva turizma, Turističke zajednice Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, a svoj dolazak potvrdili su eminentni znanstvenici i renomirani proizvođači zdrave hrane i ljekovitog bilja. Partner sajma ove godine je grad Kotor, biće predstavljena knjiga " Bokeška kužina" autorke Vlaste Mandić, a među izlagačima je i maslinarsko društvo „Boka" iz Radanovića.

Orijentacija sajma usmjerena je na podizanje svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima, održivom razvoju, ravnoteži prirode gospodarstva i čovjeka, kroz izobrazbu putem predavanja, radionica, okruglih stolova, znanstvenih kongresnih skupova. Da bi potaknuli podizanje kvalitete nastupa izlagača kao kvalitetu ekoloških proizvoda biće dodijeljene nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod, naj-biljni proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva u Republici Hrvatskoj.
Audio: mr.sc. Vedran Kraljević - Voditelj Sajma