LAUREAT DANSKA REGATNA JEDRILICA

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 04. svibnja 2013. - 0:04
Autor: 

Na 31.medjunarodnom Sajmu nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju "Nautic Show" u Tivtu, kompanija "Nautički magazine" proglasila i nagradila najljepše brodove na toj sajamskoju smotri koja se održava u marini Porto Montenegro.
"Za najljepši brod sajma u kategoriji jedrilica proglašena je regatna jedrilica "X-35 one design", danskog proizvodjača "X-yachts", dok je za najljepši motorni brod proglašen model C-32 italijannkog brodgradilišta "Sessa Marine"." – kazao je Dejan Vaškalić iz "Nautičlkog magazina" koji je juče zastupnicima nagradjenih proizvodjača predao diplome i prigodne nagrade.

Prema mišljenju žirija, najljepši gumenjak, odnosno RIB plovilo izloženo na sajmu, je model "scanner 700 envy" italijanske firme "Scanner Boats", dok je najljepše dizajnirano plovilo uopšte, gliser "corsair 22" čuvenog američkog brenda "Chris-Craft".
Tokom protekla tri dana "Nautic Show" u Tivtu je posjetilo nekoliko tisuća ljudi, a izlagači su većinom zadovoljni jer je medju gostima bilo i dosta onih koji su se odlučili da kupe neko od tridesetak plovila izloženih na sajmu. Sajam prate i brojna dopunska dešavanja pa se tako u Tivatskom zalivu već treći dan za redom jedri match-race regatta na brodovima klase "blu 26" u organizaciji Porto Montenegro Yacht Cluba. Jučerašnji na momente pojačan jugo pogodovao je jedriličarima, ali ne i takmičarima koji su željeli prikazati novi morski sport – stand up paddle board – odnosno veslanje u stojećem stavu na dasci. Zbog Sajma nautike i brojnih dešavanja koji su se poklopili sa praznicima i lijepim vremenom, cijeli kompleks Porto Montenegra juče je bio prosto ospjednut brojnim posjetiocima, a slično je i u cijelom Tivtu gdje hotelijeri i ugostitelji zadovoljno trljaju ruke zbog odličnog početka glavne ljetnje turističke sezone.
Siniša Luković