KLAPA „ŽRNOVNICA“ U BOKI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 10. svibnja 2013. - 10:50
Autor: 

U organizaciji Festival klapa "Perast" u petak i subotu koncerte u Kotoru i Tivtu održati će klapa „Žrnovnica" iz istoimenog mjesta kraj Splita.
Koncert u Kotoru, biće održan 10. svibnja -petak- u koncertnoj dvorani glazbene škole „Vida Matjan" u 20 sati, crkva sv. Duha. Kao gosti nastupiti će ženska klapa „Incanto" iz Kotora.

U subotu, 11. svibnja klapa „Žrnovnica" će održati koncert u Tivtu, u Centru ta kulturu. Početak koncerta je u 20 sati a gosti koncerta su ženska klapa „Belleza" i klapa „Jadran" iz Tivta.
Klapa „Žrnovnica" je dugogodišnji gost Festivala klapa u Perastu i osvajač prestižnih nagrada. Na IX festivalu su dijelili I nagradu stručnog žirija sa klapom „Pasika", na X festivalu su bili prvi po ocjeni stručnog žirija a u kategoriji Nova klapska pjesma osvojili su I nagradu publike. Na XI festivalu osvajaju II nagradu stručnog žirija.
Na blagdan svetog Marka 25. travnja 2013. god. klapa Žrnovnica je proslavila 5 godina djelovanja (obnovljena 2008. godine) i 25 godina od kad je osnovana (1988. godine).
Proslava se održala na inicijativu osnivača i sadašnjeg voditelja klape, Marka Marina a uz potporu sadašnjih članova klape. Na zajedničkom rođendanskom slavlju u Žrnovnici, su se okupili sadašnji i bivši članovi klape, te njihovi suradnici ali i brojni prijatelji klape i klapske pjesme.