U SUBOTICI ODRŽAN STRUČNI SEMINAR ZA UČITELJE HRVATSKE NASTAVE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 28. svibnja 2013. - 12:23
Autor: 

Stručni seminar za učitelje hrvatske nastave u Crnoj Gori, Republici Makedoniji, Rumunjskoj, Slovačkoj Republici i Republici Srbiji održan je 23. svibnja u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici. Seminaru stručnog usavršavanja prisustvovala je i voditeljica hrvatske nastave u Crnoj Gori Ana Šarčević.
U sklopu ovog seminara stručna su predavanja imali voditelj Odjela za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Milan Bošnjak te redovni profesor s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ante Bežen. Tri radionice vodile su predavačica metodike s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu Vesna Budinski, zamjenica ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje Tihana Radojčić te koordinatorica hrvatske nastave u Republici Srbiji Marina Balažev.

Dan nakon stručnog seminara, 24. svibnja, upriličen je posjet školi u naselju Tavankut koje se nalazi u blizini Subotice. U toj školi postoje hrvatski odjeli za koje se, jer je riječ o većinski hrvatskom mjestu, odlučio priličan broj učenika. Ravnateljica škole Stanislava Stantić Prćić predstavila je mnogobrojne projekte i aktivnosti u koje su učenici ove škole uključeni nakon čega je uslijedio obilazak škole uz ulaske u učionice u kojima se uči hrvatski jezik.
Osim stjecanja novih znanja, stručni seminar u Subotici omogućio je razmjenu iskustava iz praktičnog rada te dopunu spoznaja i ideja o organiziranju rada s učenicima u inozemstvu.