DESET GODINA PLAVE ZASTAVICE U CRNOJ GORI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. lipnja 2013. - 9:57
Autor: 

Kao generalni sponzor i pokrovitelj Programa Plava zastavica u Crnoj Gori Javno preduzeće Morsko dobro, zajedno sa Nacionalnim operaterom NVO "Ecom", u subotu 8. lipnja u 18 sati, na plaži "Almara Beach" u Tivtu, organizira svečanu ceremoniju povodom obiježavanja jubileja, desetogodišnjice uspješnog sprovođenja ovog prestižnog ekološkog programa koji se odvija pod okriljem Fondacije za ekološku edukaciju u 49 država.
Na svečanosti pod opravdanim nazivom Decenija kvaliteta, na zvanično najboljoj plaži Crne Gore u 2012. godini, biće uručeno ukupno 16 Plavih zastavica koje je odobrio Medjunarodni žiri u Kopenhagenu, a na osnovu kandidatura Nacionalne komisije. Do kraja mjeseca, ukoliko se završe tenderski postupci i zaključe ugovori o korišćenju, još tri kupališta mogu da očekuju ovo obilježje visokih ekoloških standarda, organizacije i usluga na plažama u 2013. godini.

Još sedam plaža je predloženo za Pilot fazu.
U prigodnom dijelu programa na kupalištu "Almara", biće uručene i diplome nagradjenim ekoreporterima iz Crne Gore na dva medjunarodna konkursa "Mladi ekoreporteri" i "Za manje smeća", a nakon podizanja prve Plave zastavice u 2013. godine, uslijediće nastup Gradske muzike Tivat, klapa i DJ para Stereo Ambasada.