ZAVRŠEN PRVI PREKOGRANIČNI VATERPOLO KAMP ''OLIMPIJSKE NADE''

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 18. lipnja 2013. - 11:34
Autor: 

Prvi prekogranični vaterpolo Kamp koji je otvoren 13. lipnja, a koji je okupio vaterpolo ''olimpijske nade'' iz pet klubova: PVK Jadran, VK Primorac, VA Cattaro, VK Budva i VK Jug, uspješno je završen. Kamp je realiziran u okviru projekta ''Olimpijske nade'' koji finansira Evropska unija u okviru IPA programa prekogranične saradnje Republike Hrvatske i Crne Gore za 2009-2011. godinu.
Prvi prekogranični vaterpolo Kamp okupio je 125 najboljih mladih vaterpolista iz prekograničnog područja na kojem su imali prilike da razmijene iskustva i znanja, kako u bazenu tako i van njega. Na Kampu su učestvovali i treneri svih pomenutih vaterpolo klubova koji su bili zaduženi za rad sa mješovitim ekipama mladih vaterpolista. Prvi prekogranični vaterpolo Kamp posjetili su i poznati crnogorski vaterpolo olimpijci Boris Zloković i Aleksandar Ivović, koji su proveli po jedan trening sa ''olimpijskim nadama'' u bazenu nastojeći da im prenesu makar dio bogatog znanja i iskustva.

U okviru Kampa je održano i predavanje o Eurospkoj uniji, programu prekogranične suradnje između Crne Gore i Hrvatske, kao i o evropskim i međunarodnim sporskim projektima – među kojima su upravo Olimpijske igre pridobile najveću pažnju i interesovanje učesnika.