„TIVATSKE LJETNJE FEŠTE“ – ZA SVAKOG PO NEŠTO

Time to read
3 minutes
Read so far

Četvrtak, 27. lipnja 2013. - 0:29
Autor: 

Turistička organizacija Tivat pripremila je bogat program raznovrsnih dešavanja koja će se u naredna dva mjeseca dešavati na raznim djelovima Tivatske rivijere, a sve sa ciljem animiranja i zabave mnogobrojnih turista koji budu odmarali u toj općini.
„Ovoga ljeta TO Tivat će organizirati nekoliko koncerata, gastro večeri „Ljeto dobrog ukusa", sajam vina, izložbe suvenira i drugi program. Sve će to doprinjeti da se turisti ovog ljeta u Tivtu dobro provedu. „Tivatske ljetne fešte" ćemo početi sa velikim koncertom Kikija Lesendrića i grupe „Piloti" koji će u okviru svoje turneje „Slučajno i zauvek" nastupiti u Tivtu sutra sa početkom u 22 sata na gradskoj rivi Pine. Koncert će se održati sa školskog broda MCG, jedrenjaka „Jadran" i tako otpočeti niz koncerata koji ćemo ovog ljeta organizovati „Jadranu" u čast, a sve to posvećeno 80 –om rođendanu ovog broda. Trudili smo se da termine naših manifestacija upodobimo sa svim ostalim subjektima koji ljeti priredjuju slične programe, tako da će turisti u Tivtu bukvalno svakog dana, imati najmanje jedan zanimljiv program kojem mogu prisustvovati i na pravi način doživjeti autentičnost i specifičnost naše zgostiteljske ponude."- kazala je direktorica TO Tivat Bernarda Moškov juče na radnom doručku sa novinarima.

Ona je dodala da je za subotu, 29.lipnja zakazana prva u nizu ovosezonskih gastro manifestacija pod zajedničkim nazivom „Ljeto dobrog ukusa", a koja je prošle godine izazvala veliku pažnju i interesovanje turista.
„Radi se o gastro manifestaciji koja ima za cilj promociju cjelokupne turističke ponude Tivta, posebno gastrokulturnih vrijednosti, kao i promociju Tivta kao destinacije za svačiji ukus i džep. Gastro manifestacija „Ljeto dobrog ukusa" zamišljena je kao svojevrsna fešta na kojoj će se, prije svega, svi dobro zabaviti i družiti, učesnici koji će nam pokazati svoje kulinarske vještine, a i gosti. Prva ovogodišnja fešta će se održati na brodu „Le coche d eau" 29. lipnja od 20.30 sati kada je planirano isplovljavanje broda i vožnja po Bokokotorskom zalivu i trajaće do kasnih večernjih sati. U ponudi ovog prestižnog broda koji u svom sastavu ima i restoran će se naći specijaliteti mediteranske kuhinje upotpunjeni sa specijalitetima jela od žućenice iz programa „Žućenica fest". Cijena ulazice sa konzumacijom specijaliteta mediteranske kuhinje po principu švedskog stola, za ovo veče iznosit će 6 eura, a u zabavnom dijelu programu će učestvovati Duje i „Castelnuovo bend", klapa „Incanto" i folklorni ansambl "Boka"."- istakla je Moškov dodajući da će slične gastro –fešte ovog ljeta biti organizovane svakih sedam dana na različitim lokacijama. Tako će do 22.kolovoza gastro-večeri biti priredjene u hotelima „Pine", „Palma", „Magnolija" i „Samardžić", konobama „Bachus" i „Giardino", kafe piceriji „Lungo mare" i opet na brodu „Le coche d eau".
Za 9.srpnja na gradskoj rivi Pine zakazana je prezentacija Turističke organizacije Zapadne Srbije koja će se u Tivtu predstaviti na inicijativu Generalnog konzulata Srbije iz Herceg Novog.
„TO Zapadne Srbije će na Pinima napraviti svoju prezentaciju i degustaciju hrane i pića iz tog kraja. Nakon degustacije u okviru ove prezentacije od 22 sati sa školskog broda „Jadran" nastupiće Dejan Petrović i „Big Bend"." – kazala je Moškov dodajući da će zauzvrat TO Tivta se tokom predstojećih zimskih mjeseci na sličan način predstaviti u gradovima zapadne Srbije.
Tivatska Turistička organizacija će 16.srpnja u bašti hotela „Mimoza" prirediti Sajam vina na kojem će učestvovati vinari iz Crne Gore, Srbije i BiH, 23.srpnja na Pinima će se održati veliki koncert Tijane Dapčević, a tri dana kasnije u Radovićima je na programu „Folk veče" gdje će nastupiti Goran Vukošić i Tina Ivanović. Drugog avgusta na Pinima će svirati poznati hrvatski muzičar Darko Rundek, 6.kolovoza na istom mjestu je Sajam suvenira a za 16., 17. i 18.kolovoza priprema se niz zanimljivih dešavanja kojima će biti obilježena 80-ta godišnjica od stupanja u službu jedrenjaka „Jadran".
Moškov je izrazila zadovoljstvo načinom na koji se odvvija početak špica ljetnje sezone u Tivtu ističući da je juče u tom gradu boravilo 7 odsto više gostiju nego na isti dan prošle godine.
„Na osnovu onoga što sada imamo, sve pokazuje da će ovo biti jako dobra, možda i rekordna sezona."- istakla je direktorica TOT-a koja je naglasila da tome u prilog može ići i činjenica da je sa ulaskom u EU, Hrvatska zbog uvodjenja strogog viznog režima, postala manje atraktivna destinacija za turiste iz Rusije, Ukrajine, Turske, Azerbejdžana i još nekih država. Odgovarajući na pitanje novinara, kazala i da još nisu stvorene normativne pretpostavke za preciznu evodenciju i obračun boravišne takse za sve brojnije goste – nautičke turiste koji u Tivat dolaze jahtama.
„Ministarstvo održivog razvoja i turizma je započelo proces promjene Zakona o turističkim organizacijama i zakona o boravišnoj taksi. Radna grupa zasijeda skoro svakih deset dana a ispred lokalnih TO, član te grupe je direktorica TO Bar Neda Ivanović. Mi i Kotor kao najznačajnije receptivne tačke te vrste turizma, smo posebno zainteresovani za problematiku nautičkih turista i dali smo naše primjedbe i sugestije da se evidentiranje promete i naplata boravišne takse od turista na kruzerima i jahtama, mora detaljno razraditi u normativnim aktima. To bi trebalo da se završi do 31.prosinca ove godine tako da od 1.sječnja 2014 počnemo naplaćivati tu taksu od nautičkih turista."- objasnila je Moškov.
S.L