PROMOVIRAN TURISTIČKI FILM „KOTOR ZA SVA DOBA“

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 13. srpnja 2013. - 19:16
Autor: 

„Kotor za sva doba" naziv je turističko promotivnog filma redatelja Dušana Vulekovića koji je promoviran u dvorani kina "Boka". Film je nastao u kooprodukciji Turističke organizacije grada Kotora, Luke Kotor, i Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor.
Govoreći o filmu gradonačelnica Marija Ćatović izrazila je uvjerenje da će film na pravi način afirmisati vrijednosti, tradiciju, bogatstvo i ljepotu Kotora.

„Nije potrebno posebno naglašavati koliko je značaj ostvarenja koji treba da doprinese afirmaciji Kotora u turističkom i kulturnom pogledu, da nas dostojno predstavi onima koji tek treba da nas upoznaju"- kazala je Ćatović
Direktor Turističke organizacije Kotor Mirza Krcić istakao je da je Kotor dobio kapitalno ostvarenje i da će film biti prikazan na brojnim festivalima.
Izvršni direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac istakao je da će Luka sve uraditi da film što prije obiđe svijet da bude prikazan u Singapuru, Londonu, Parizu, Šangaju preko prijatelja pomoraca, pilota, agenata.
„Ovaj film je pokazao da zajedno možemo graditi piramudu, a u toj piramidi se nalaze turizam, pomorstvo i kultura. Vješta ruka i oštro oko napravili su ovaj film, redatelja, našeg sugrađanina Dušana Vulekovića. Poželimo da film doplovi do svih kulturnih i turističkih destinacija, da pokažemo i dokažemo da smo mi već odavno Evropa, i da filmom pređemo i dođemo do drugih destinacija" kazala je Mileva Pejaković Vujošević direktorica Pomorskog muzeja Kotor.
Na kraju se zvanicama obratio redatelj filma, Dušan Vuleković koji se posebno zahvalio svima koji su prije godinu dana kada je počela da se realizira ideja o filmu imali sluha i shvatili potrebu da se ovakav film snimi, svima koji su omogućili da se projekat realizira, kao i cijelokupnoj ekipi koja je učestvovala u stvaranju filma.
„Kotor za sva doba" je film koji je ušao u ravan filmova koje produciraju čitave nacionalne organizacije, bogatije i moćnije od naše ali pokazali smo da mi i možemo izaći na tu scenu festivala, da svima ne samo koji dolaze u naš grad već i nama samima pokažemo dio identiteta – zaključio je redatelj Dušan Vuleković.