INTERNACIONALNI KOTORSKI LJETNI KARNEVAL

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 01. kolovoza 2013. - 10:28
Autor: 

12. Internacionalni ljetnji kotorski karneval, koji organizira udruženje Fešta biće održan od 1.kolovoza četvrtak do subote 3.kolovoza.
Večeras (četvrtak) u 21 sat ispred glavnih kotorskih gradskih vrata je planirano otvaranje uz učešće gradskih muzika iz Kotora i Šibenika te mažoretki Fešta, a pola sata kasnije na muljanskoj rivi počinje tradicionalno "Ribarsko veče".
Drugog dana manifestacije na Ljetnjem bazenu u 20.30 je predstavljanje karnevalskih grupa, a u 21.30 - Karnevalske igre bez granica.

Isto veče u 23 sata na Trgu od oružja je koncert grupe Berekini iz Šibenika.
U subotu 3.kolovoza u 21 sat povorka će krenuti iz Dobrote glavnom gradskom saobraćajnicom, a zatim slijedi karnevalska noć u Starom gradu.
Nastupiće grupa Montenegrosingersi i di džej Jovo.
Ove godine na festivalu će nastupiti karnevalske grupe iz Italije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Za vrijeme trajanja Internacionalnog ljetnjeg kotorskog karnevala u subotu 3.kolovoza od 16 sati do prolaska karnevalske povorke biće zatvoren za saobraćaj donji put u Dobroti od prodavnice "Ela" do otvorenog bazena.
Glavna gradska saobraćajnica od ljetnjeg bazena do kružnog toka biće zatvorena za saobraćaj od 21 sat pa do proslaka karnevalske povorke.