OTVORENA IZLOŽBA “CRNOGORSKA SAVREMENA U BAROKNOM PERASTU”

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 07. kolovoza 2013. - 10:51
Autor: 

"Crnogorska savremena u baroknom Perastu" naziv je izložbe slika koja je otvorena u utorak u salonu palače "Bujović", Muzeja grada Perasta. Izloženi su radovi Petra Lubarde, Miodraga Dada Đurića, Fila Filipovića, Voja Stanića i Ratka Odalovića.
Otvarajući izložbu najznamenitijih crnogorskih slikara gradonačelnica Kotora Marija Ćatović je kazala
"Crnogorska savremena u baroknom Perastu", vrijedan je i po mnogo čemu jedinstven događaj, kako za poštivatelje likovne umjetnosti, tako i za grad Kotor.

U prelijepom okviru baroknog Perasta po prvi put su se na jednom mjestu našla djela Petra Lubarde, Voja Stanića, Branka Filipovića Fila, Miodraga Đurića i Ratka Odalovića, koja simboliziraju umjetničke domete crnogorskog slikarstva. Ova palata, po svojoj namjeni građena je za velika događanja, predivno je mjesto značajne izložbe. Želim da zahvalim gospodinu Gaju Vojvodiću, koji je za ovu priliku ustupio umjetnička djela Muzeju grada Perasta, kao i direktoru Andru Raduloviću na organiziranju izložbe- kazala je Ćatović.
Direktor Općinske javne ustanove "Muzeji" Kotor Andro Radulović, zahvalio se Gaju Vojvodiću i galeriji "Gajo" iz Podgorice, koji su ustupili slike poznatih crnogorskih slikara za ovu izložbu, dodavši da su zidove dvorane do sada krasili portreti slavnih peraških kapetana. Od večeras turisti i brojni posjetitelji bit će u prilici vidjeti jednu vrijednu izložbu crnogorskih slikarskih velikana- kazao je Radulović.
Brojnim zvanicama i posjetiteljima obratili su se u ime obitelji Voja Stanića sin Tomislav, kustos Dragana Lalošević. U glazbenom dijelu programa nastupila je ženska klapa "Belleca" iz Tivta.