GUSKIĆU ULOV MJESECA ZA SPORTSKI RIBOLOV

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 08. kolovoza 2013. - 9:45
Autor: 

Kotoranin Goran Guskić dobitnik je prve nagrade u julskom kolu nagradne igre „Ulov mjeseca" koju za sportske ribolovce na Crnogorskom primorju priredjuje kompanija za proizvodnju i trgovinu opremom za more i ribolovnim materijalom „Una" iz Tivta.
Guskić koji je do sada u više navrata pobjedjivao u mjesečnim kolima ove nagradne igre, bio je najbolji i tokom prolog mjeseca zahvaljujući impozantnom primjerku gofa težine 34,4 kilograma. Gofa-kapitalca je Guskić ulovio podvodnom puškom, metodom „ na čeku" kod Ljute u Dobroti, u ranim jutarnjim časovima.
Drugo mjesto pripalo je Tivćaninu Željku Batuti sa ulovljenom sabljarkom težine 52,8 kilograma, a koja je uhvaćena na plutajući parangal.

Treće mjesto je osvojio Ivo Deković iz Donje Lastve sa ulovljenim pagrom od 11 kilograma. Pagar se „bacio" na pendulu na kojoj je mamac bila živa lignja.
Iz „Une" su saopštili da je njihov žiri imao zaista težak posao jer su svi prijavljeni ulovi tokom srpnja bili zaista kapitalci. Stoga na kraju nije odlučila sama veličina pojedinačnog ulova, već tehnika lovljenja, s obzirom da je u pitanju nagrada za sportski ribolov.
S.L.