RAMBO AMADEUS POBJEDNIK 7. MALE NOĆNE REGATE

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 12. kolovoza 2013. - 10:47
Autor: 

Mala noćna regata u mjestu Postira na Braču održana je u subotu sedmu godinu zaredom. U turističkoj atrakciji sudjelovalo je petnaestak jedrilica sa svojim posadama, a zanimljivo je da start utrke označavaju zvuci Mozartove "Male noćne muzike".
Sedmo izdanje Male Noćne Regate u Postirama na Braču okupilo je najveću konkrenciju do sada, tako su se između ostalih na startu našli Toni Bulaja, Šime Stipaničev, Emil Tomašević, Sandi Lulić, te Antonije Pušić alias Rambo Amadeus.

Sa Šimom na njegovom Seascape 27 nastupila je Jessica Watson, australka koja je nedavno kao šesnaestgodišnjakinja sama oplovila svijet. Između 15 jedrilica u kvalifikacijskoj regati po buri na udare i do 20 čvorova u finale kvalificirali su se As Kupa (Bulaja), Fugu (Amadeus) i Adrion (Bušelić). Među vodeće kao drugi u cilju ''ugurao'' se Rambo.
Napetost uoči starta finala dosegla je vrhunac kada su se u mraku ispred postirskog porta naganjali As Kupa (Bulaja) i Fugu (Rambo) nastojeći zauzeti što bolju startnu poziciju. Rambo je pokazao da njegova jedriličarska karijera nipošto nije na zalazu, te je nadmoćnim startom pokazao hrvatskom olimpijcu da će ove godine teško obraniti prošlogodišnji naslov pobjednika. Mnogobrojna postirska publika bodrila je jednog i drugog. As Kupa više puta bezuspješno napadao Fugua, koji je do cilja zadržao početnu prednost sa starta, a kao treći u cilj ušao je Adrion.
Malu Noćnu Muziku ovog puta uživo je odsvirao ženski gudački kvartet Bis iz Rijeke, a Rambo je svoje pobjedničko veselje podjelio s Andresom, koji su priredili pravi dvoboj na diplama ishod kojega je na kraju bio neriješen.
Tradicionalna "Mala noćna regata", predstava koja je moguća zahvaljujući jedinstvenom prirodnom fenomenu - noćnoj zračnoj struji "gažul" koja se s Vidove gore, najviše točke na Jadranu, za ljetnih noći spušta u postirsku luku. Tradicija noćnog jedrenja u postirskoj luci je započela početkom prošlog stoljeća kad se brod počeo koristiti i za uživanje, ne samo za mukotrpan rad.