ZA ODRŽIVI TURIZAM 360 TISUĆA EURA IZ EUROPSKIH FONDOVA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. kolovoza 2013. - 11:57
Autor: 

Općina Tivat potpisala je ugovor sa Delegacijom Europske Unije u Crnoj Gori o implementaciji projekta u okviru drugog poziva programa prekogranične saradnje sa Hrvatskom IPA komponenta II, pod nazivom „Sustainable development of Special interest tourism (SUD SIT)"- saopšteno je juče iz kabineta gradonačelnika Tivta Dragana Kankaraša.
Ukupan budžet projekta iznosi 362.580, 75 eura, od čega partnerima sa crnogorske strane pripada 209.560 eura. Vodeći partner projekta je Općina Tivat, a partneri su Turistička organizacija Tivat i Javno preduzeće "Komunalno" Tivat. Iz Hrvatske partneri su UHPA (Udruga hrvatskih putničkih agencija), Asocijacija"Agroturizam Konavle" i DUNEA -Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije.

Početak realizacije projekta "Održivi razvoj specijalnihoblika turizma" je predviđen za 16. rujna, a period implementacije je 24 mjeseca.
"Glavni cilj projekta je doprinos razvoju održivog turizma uz promociju biciklizma i zaštitu životne sredine, kao i unapredjenje i promovisanje turističke ponude područja Boke kotorske i Dubrovačko- neretvanske županije. Jedna od aktivnosti projekta biće i nabavka 32 komada običnih i 15 električnih bicikala, čime će ovaj projekat unaprijediti biciklizam u našem gradu, već započet projektom "Bike to Tivat".- stoji u saopštenju kabineta tivatskog gradonačelnika.