PREDSTAVNICI HGD CG SUDIONICI PROJEKTA "ZA HRVATSKU DAROVITOST"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 20. kolovoza 2013. - 12:05
Autor: 

Predstavnici Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Stefan Bogdanović i Antonio Perugini, učenici 2. razreda Gimnazije Kotor, otputovali su danas na otok Silbu kao sudionici projekta "Za hrvatsku darovitost".
Temeljenjem suradnje i ranijih kontakata koordinatora za nove projekte HGD-a, Tripa Schuberta i Dijane Milošević sa tajnikom Zagrebačkog računalnog saveza Zdravkom Škokićem, po prvi puta ove godine, omogućeno je izravno uključivanje naših mladih informatičara u radionice programiranja i natjecanja u području informatike i računalstva.

Naši sudionici će se nakon prvih priprema u ljetnom kampu uključiti u jesenska natjecanja Zagrebačke informatijade "Božo Težak".
"Na Silbi će sudionike dočekati traktor dobrodošlice i programsko pedagoška ekipa, na čelu s Gordanom Jurkovićem, šefom kampova, te suorganizatorima, Kristijanom Burnikom tajnikom udruge informatičara Božo Težak, kao i iznimno darovitim učenicima, sudionicima oba termina. Radionice počinju nakon smještaja i večere u svim učionicama.
Karte su osigurane i za Hrvate iz Kotora, za dva nova programerska zanesenjaka, mladu gospodu Bogdanovića i Peruginija, čijem se dolasku posebno radujemo"- kažu iz Ureda Zagrebačkog računalnog saveza (ZRS).