POKLON KONCERT JOVANA KOLUNDŽIJE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. rujna 2013. - 10:41
Autor: 

Solistički koncert Jovana Kolundžije održan je u nedjelju u Domu Bokeljske mornarice na Pjaci od kina.
Koncert je poklon čuvenog violiniste Bokeljske mornarice gradu Kotoru.Organizator je Bokeljska mornarica 809- Kotor, Podružnica Beograd.
Brojnim zvanicama i posjetiteljima obratio se predsjednik Bokeljske mornarice Podružnice Beograd 809, koji je kazao:
"Kakva je sličnost Bokeljske mornarice i velikog umjetnika Jovana Kolundžije?

Pa sličnost je u univerzalnosti, koje nose obje te institucije, jer ja duboko u svom uvjerenju vidim Jovana Kolundžiju, kao instituciju samu za sebe. Jedan od velikih virtuoza Shegel je izjavio da je Jovan Kolundžija izuzetan spoj svečanosti i duhovnosti, koju manifestira jedan poseban i čaroban način. Na to sve ja bih dodao moju osobnu konstataciju da se radi o jednom velikom plemenitom gestu, u današnje vrijeme kad jedan ovakav koncert u svijetu,u kojem je sve materijalizirano, je podvig i ja mu na tome u ime svih vas čestitam.
Teško je govoriti , kada je u pitanju ovakav umjetnik, upravo zbog toga što meni njegova umjetnost, njegova misija oduzima dah, oduzima mi riječ .Ovdje je ostalo samo da vam kažem da ćete nama večeras biti njegova Guarneriusova violina, iz 1754. godine, ostavit će doživljaj za nas i za Kotorane"- kazao je dr.Branko Sbutega, otvarajući koncert.