POZIV ZA NASTUP NA 3. HRVATSKIM SVJETSKIM IGRAMA (HSI)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 10. rujna 2013. - 10:40
Autor: 

HSI će se održati pod pokroviteljstvom predsjednika RH i uz potporu Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Organizator je Hrvatski svjetski kongres, a potporu projektu dali su i Grad Zagreb, Hrvatska matica iseljenika, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski nogometni savez.
Pozivaju se Hrvati iz svih krajeva svijeta da se prijave za natjecanje na HSI u sportskim disciplinama: nogomet, odbojka, plivanje, stolni tenis, košarka, mali nogomet, odbojka na pijesku, rukomet, tenis, atletika, boćanje, judo, tekvando, karate, ragbi, atletika itd. Točan broj disciplina odredit će se prema broju prijava. Osim sudionika izvan domovine, na Igrama sudjeluju i sportaši iz Hrvatske i BiH.

Sudionici ne trebaju biti članovi nijedne kulturne, sportske ili druge udruge. Nastupaju nacionalni timovi iz raznih krajeva svijeta, uključujući Hrvatsku i BiH. Prijave za nastup ostvaruju se preko nacionalnih organizacijskih odbora, koji su uspostavljeni u svim zemljama sudionicama. Na Igrama mogu nastupiti i veterani, odnosno osobe starije od 35 godina u svim disciplinama.
Hrvatske svjetske igre održavaju se od 22. do 26. srpnja 2014. godine u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvo predsjednika RH dr. Ive Josipovića i uz potporu Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Organizator Hrvatskih svjetskih igara je Hrvatski svjetski kongres, a potporu projektu dali su i Grad Zagreb, Hrvatska matica iseljenika, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski nogometni savez.
Detaljnije informacije o programu i pravilima Igara možete naći na www.hrvatiizvanrh.hr