EP U VATERPOLU - JUNIORI ZA ZLATO SA SRBIJOM

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 14. rujna 2013. - 10:24
Autor: 

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće u finalu Evropskog prvenstva na Malti! Fenomenalan rezultat mladih ''ajkula'' koje su u polufinalu savladale prvog favorita selekciju Italije 6:5 (0:1, 3:0, 2:3, 1:1)
Redom su padale Ukrajina, Rumunija, Grčka, Španija, a danas i vaterpolo sila Italija, a u borbi za najsjajnije odličje izabranici Mirka Vičevića igraće sa Srbijom koja je pobijedila Mađarsku 12:10.
Selektor Mirko Vičević bio je itekako zadovoljan igrom svojih izabranika.

''Bila je jako dobra utakmica, borbena. Nijesmo imali mnogo prostora u napadu. Italijani su odigrali, očekivano agresivan presing, čime su nas udaljili od gola. U odbrani smo odigrali sjajno, iznijela je teret polufinala, i zasluženo smo pobijedili. O tome dovoljno govori podatak da smo imali 16 puta igrača manje, a primili smo samo dva gola. To je itekako odlučilo prolaz. Ponavljam definitivno smo večeras bili bolja ekipa, a Italijani su važili za favorita. Bili su vrlo korektni tokom cijelog meča, čestitali su nam na zasluženoj pobjedi.''
Da je Crna Gora pružila odličnu partiju i zasluženo slavila kazao je i predsjednik Stručnog savjeta za Vaterpolo Petar Porobić.
''Velika pobjeda naše juniorske reprezentacije. Potpuno zasluženo savladali smo Italiju i plasirali se u finale. Presudila je dobro postavljena odbrana kojom smo u potpunosti zaustavili šuteve Italijana. Ekipa je pokazala snagu i veliki kvalitet, odigrali su maksimalno koncentrisano tokom cijelog meča, i ja im čestitam na velikom rezultatu. Treba itekako pohvaliti stručni štab, koji je do detalja analizirao igru Italijana, i ekipu maksimalno motivisao. Naša ekipa je do sada, od svih, pokazala najviše stabilnosti i u svakom momentu imali su koncept igre.''
Crna Gora - Italija 6:5 (0:1, 3:0, 2.3, 1:1)
Gzira, Bazen nacionalnog plivačkog kompleksa, gledalaca 200, sudije Akladiotis (Grčka), i Krapivin (Rusija). peterci: Italija 1(0), Crna Gora 1(1) igrač više: Crna Gora 9-4, Španija 13-2.
Crna Gora: Miloš Konatar (9 odbrana), Marko Konatar 2, Đurđić 3, Ćetković , Popadić, Pješivac , Ukropina , Krivokapić, Kriještorac , Adžić , Mačić 1, Mitrović, Kolesko.
Italija: Viola, Kalvauna, Gandini 1, Roki, Di Soma 1, Ćećere, Di Roko 1, Kampopiano 1, Alezijani 1, Manco, Boreli, Ambrozini.
Finale 15.rujna - nedelja 18,30 sati Crna Gora - Srbija
Treće mjesto 15.rujna nedelja 17 sati Italija - Mađarska