MAĐARSKI BROD VODI NA REGATI “TISUĆU OTOKA”

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. rujna 2013. - 17:06
Autor: 

Madjarski krstaš "Wild Joe" sa skiperom Józsom Mártonom pobjednik je prve etape velike medjunarodne regate "Tisuću otoka" koja se ovih dana jedri po Jadranu u organizaciji Jedriličarskog kluba Rijeka i tivatskog Porto Montenegra.
Regata na kojoj se takmiči ukupno 11 brodova iz osam država sa oko 70 članova posade, startovala je u subotu, 21.rujna u akvatorijumu ispred luke Rijeka, a prva etapa duga 277 milja, nautičare je odvela na jug Jadrana do Tivta. Flota jedrilica je ostavila za sobom ostrva Unije, Susak, Premudu, Dugi otok, Kornat, Vis, Lastovo i Mljet i stigla u marinu Porto Montenegro. Madjarski brod "Wild Joe" sa ukupnim vremenom od 28 sati 41 minut i 6 sekundi bio je najbrži i prvi je od učesnika regate stigao u Tivat, već u nedjelju u poslijepodnevnim satima. Drugoplasirani, brod "Hidra" iz Austrije sa skiperom Gestom Pongracem, stigao je tek preksinoć u ranim jutarnjim satima, skoro devet sati nakon madjarske jedrilice. Treća je na cilj u Tivtu stigla jedrilica "Waypoint" iz Hrvatske, sa skiperom Damirom Cargom, a koja je za plovidbu iz Rijeke do Boke utrošila ukupno 43 sata 14 minuta i 41 sekundu.

Inače, dodjela nagrada za prvu etapu regate "Tisuću otoka" i jednodnevne regate "Hiljadu ostrva + 2" održaće se sutra 24.rujna utorak u 20 sati na bazenu Purobeach u tivatskoj marini. Nakon dodjele nagrada za prvu etapu, flota će u srijedu 25. rujna startovati na drugu etapu regate "Tisuću otoka", natrag od Tivta prema Rijeci, na istom kursu.
U akvatorijumu Bokokotorskog zaliva, sutra će biti održana mala regata "Hiljadu ostrva +2", kada će naši jedriličari imati priliku da jedre sa učesnicima ove velike mejdunarodne jadranske regate.
Nagrade će biti dodijeljene za sve klase, a posebne nagrade biće dodijeljene brodovima sa ORC sertifikatom.
S. Luković