OTVOREN ŠESTI SVJETSKI KLUPSKI ŠAMPIONAT U RIBOLOVU ŠTAPOM IZ BRODA

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 07. listopada 2013. - 10:42
Autor: 

Šesti svjetski klupski šampionat u ribolovu štapom iz broda svečano je otvoren sinoć u hotelu „Mimoza" u Tivtu. Četrdeset takmičara iz 10 klubova, koji dolaze iz pet zemalja, narednih će dana pokazati umijeće u baratanju štapom i udicom.
Ukupno 40 takmičara pokušaće da za svoje klubove izbore što bolji plasman. U konkurenciji su ekipe iz Evrope, regiona, ali i domaći timovi.
Nastupaju dvije italijanske ekipe iz Livorna – „CDP Karson" i „CPS Kanotijeri solvej artiko". Iz Španije dolazi tim „Deportivo surfkasting". Na šampionatu nastupaju i dvije ekipe iz Hrvatske: „Zenta" iz Splita i „Gof" iz Rogoznice.

Učestvovaće i slovenačka ekipa „Oradela" iz Pirana. Od domaćih klubova udice će sa konkurencijom iz regiona i Evrope ukrstiti „Jugole Grakalić" iz Herceg Novog, „Ribar" iz Baošića, tivatski „Pagar" i „Delfin" iz Budve.
Prestižno takmičenje ove godine je palo između dva svjetska prvenstva, u inače zgusnutom rasporedu takmičenja FIPS-M federacije, zbog čega je učešće moralo da otkaže nekoliko poznatih ekipa sa jakim takmičarima.
Prema propozicijama, svaka ekipa broji četiri takmičara.
Riba se tri takmičarska dana po pet sati, a prvog dana (u ponedjeljak) je oficijelni trening. Svi takmičari dobijaju istu količinu i vrstu mamaca: mušlje, lignje i gambore. Takmičarski dani su 8, 9. i 10. listopad u akvatorijumu Tivatskog zaliva, od 8-13.30 časova. Proglašenje pobjednika i dodjela priznanja, medalja i pehara – obaviće se u bašti hotela „Mimoza" u petak, 11.listopada od 17 časova – saopštio je predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Miodrag Vugdelić.
Prema njegovim riječima, finansijsku, organizacionu i naročito logističku podršku pružile su sve institucije grada-domaćina: općina Tivat, Turistička organizacija Tivta i AdriaticMarinas d.o.o. – PortoMontenegro.
To garantuje da će Tivat biti dobar i uspješan domaćin, a svi zajedno – dobri i uspješni organizatori. Tivat ponovo dobija šansu, poslije 2004. godine, da potvrdi reputaciju svjetski poznatog centra za sportski ribolov na moru, a turistička privreda da promoviše novi segment turističke ponude – sportski ribolovni turizam – naveo je Vugdelić.
/Pobjeda/