TIVAT - OTVOREN MEĐUNARODNI ORNITOLOŠKI KAMP

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 09. listopada 2013. - 9:01
Autor: 

Međunarodni ornitološki kamp posvećen praćenju jesenje migracije ptica, otvoren je juče u Tivtu. Kamp koji će trajati do petka organizovan u sklopu IPA prekograničnog projekta „ORNIBA - Zaštita ptičjih vrsta na Balkanu: Zajednička intervencija Bosne i Hercegovine i Crne Gore" finansiranog od strane EU, u okviru prekograničnog programa Bosna i Hercegovina i Crna Gora.
Projekat zajedničkim snagama implementiraju partnerske organizacije "Oxfam Italia" iz BiH i Centar za zaštitu i proučavanje ptica iz Crne Gore u saradnji sa partnerskim organizacijama Opštinom Tivat kao partnerom za Crnu Goru i organizacijama „Naše Ptice" i „Novi val" sa bosansko-hercegovake strane.

Učesnici kampa – ornitolozi i prirodnjaci iz dvije države, juče su se okupili u multimedijalnoj Sali Općine Tivat gdje su ih pozdravile sekretarka za zaštitu životne sredine i uredjenje prostora Općine Tivat Tatjana Jelić, menadžer projekta "Orniba" Marija Stanišić iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica i Sanja Radulović iz "Oxfam Italije".
U naredna dva dana učesnici kampa imaće više stručnih prezentacija posvećenih ornitološkoj fauni ovog dijela Balkana, kao i konkretan terenski rad na tivatskim Solilima – lokalitetu koji je zaštićen ornitološki rezervat prirode.
Sinoć su u zgradi Općine Tivat priredjene i projekcije dokumentarnih filmova „So je život" i „Ambasadori Crne Gore" o starim sredozemnim solanama, odnosno pticama koje žive u Crnoj Gori.
S. Luković