MULJANSKA PRIČA - KROZ TRADICIJU I OBIČAJE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 14. listopada 2013. - 12:30
Autor: 

"Muljanska priča" naziv je kulturno-zabavnog programa, koji je održan proteklog vikenda u shopping centru "Kamelija". Kroz program dočarana je tradicija i običaji Mua, najstarijeg ribarskog mjesta u Boki, kao i dio zaboravljenog kulturnog života u mjestima kotorskog zaliva.
U program su sudjelovala kotorska "mularija" sa skečevima pisanim za ovu priliku, Gašo i Zdenka Janković, Nada, Tanja i Angelina. Za pjesmu se pobrinula Dragana Bokan, a o ribanju, pjevanju, Bl. Graciji i nekim davnim vremenima pričali su Filo Biskupović i Ilko Marović Program je organizirala i vodila Dolores Fabijan.
Kroz "Muljansku priču", "mularija" je čitala pjesme muljanskog pjesnika Gracije Gaša Marovića. Na kraju druženja Ilko Marović pročitao je pjesmu o svom stricu " Šjor Ivo ", što su nazočni popratili aplauzom.

Vrijedne domaćice pripremile su jela i kolače po receptima tradicionalne muljanske kužine. Bilo je priganica, fruštula, suhih smokava i rakije, slane ribe i sira, palombića pečenog u sol, a i lešo filuna, kokota i cipola. Sve se zalilo ovogodišnjim domaćim crnim vinom, jer prošlogodišnje je odavno popijeno kazao je za naš radio Ilko Marović.