10. SUSRETI KNJIŽEVNIKA HRVATSKIH MANJINA S KNJIŽEVNICIMA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 16. listopada 2013. - 11:55
Autor: 

10. Susreti književnika hrvatskih manjina s književnicima u Republici Hrvatskoj održati će se od 17 .- 19.listopada u Rovinju. Skup je organiziran pod pokroviteljstvom Državnoga ureda za Hrvate izvan RH, Hrvatske matice iseljenika i Matice hrvatske, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i Grada Rovinja.
Nakon svečanog otvaranja bit će održana Književna večer. Odabrane stihove izvandomovinskih pjesnika kazuju Milan Medak i Stjepan Lukavečki. Pisce će predstaviti prof. Sonja Dušić, a potom će ulomke iz svoga književnoga stvaralaštva kazivati: Berislav Breljak, Stipe Cvitan, Nevenka Uljanić - Degobis, Robert Hajszan, Ljubica Kolarić -Dumić, Nevenka Nekić, Andreas Novoszel, Ivan Ott, Antonio Sammartino, Šimun Šito Čorić, Ana Šoretić /Schoretits, Stjepan Šulek.

Drugog dana predviđen je Stručno-znanstveni skup o književnosti između dviju domovina, o jezičnim i kulturnim prožimanjima, o standardima zaštite manjina...
U subotu, 19. listopada učesnici skupa upznati će se sa Istrom: obilazak kulturno-povijesnih i prirodnih znamenitosti Istre. Ove je godine planiran obilazak Cabrunića, Baderne, Svetvinčenta, Kanfanara, Lanišća,... puteva blaženika i mučenika Miroslava Bulešića.