HOTEL I TURISTIČKO NASELJE NA DANČULOVINI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 23. listopada 2013. - 17:14
Autor: 

Ministarstvo održivog razvoja i turizma oizdalo je urbanističko-tehničke uslove (UTU) gradjevinskoj kompaniji „Tradeunique Crna Gora" iz Budve, za izgradnju hotela i turističkog naselja na lokaciji Dančulovina u blizini Ostrva cvijeća u Tivtu.
Na tom mjestu kompanija „Tradeunique" je prije nekoliko godina kupila više tisuća kvadrata na izuzetno atraktivnoj lokaciji u uvali Brda – Sveto Trojstvo, izmedju lokalnog puta za Ostrvo cvijeća i obale mora.

Po Državnoj studiji lokacije „Kalardovo-Brdišta-Ostrvo cvijeća" koja je radjena po sugestijama Ministarstva održivog razvoja i turizma i Vlade, na tom mjestu koje je nekada bilo maslinjak, predvidjena je gradnja hotela i dva turistička naselja. U zahvatu ove lokacije je i ruevni objekat srednjevjekovnog ljetnjikovca Dančulovina koji je zaštićeni spomenik kulture.
Na tri urbanističke parcele za koje je zainteresovan „Tradeunique" ukupne površine skoro 90 tisuća kvadrata, Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je UTU koje predvidjaju gradnju hotela kategorije najmanje 5 zvjezdica,sa pratećim sadržajima ukupne bruto-gradjevinske površine 26.235 kvadrata, te dva turistička naselja sa depandansima i rent-a-vilama, sa 24, odnosno 37 smještajnih jedinica. Kapacitet turističkih naselja je 73, odnosno 112 ležajeva.Ukupna bruto gradjevinska površina prvog naselja je 5.819 kvadrata, a drugog 8.931 kvadrat, a spratnost je P+1+Pk. Spratnost hotela ograničena je na prizemlje i četiri etaže, a taj objekat će mimati 109 smještajnih jedinica ukupnog kapaciteta 328 kreveta.
Predviđena je fazna izgradnje čitavog kompleksa, pri čemu bi se prvo gradio hotel, a nakon toga i dva turistička naselja.