TEAM BUILDING ZA STRANCE NA JEDRILICAMA U BOKI

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 07. studenog 2013. - 10:50
Autor: 

Jahting klub tivatskog nautičko-turističkog centra Porto Montenegro (PMYC) kreirao je nekoliko posebnih jedriličarskih programa namijenjenih da budu centralni dio kraćih putovanja za poslovne ili grupe sportskih entizijasta iz inozemstva.
Naime, PMYC odnedavno širom Europe nudi dolaske na jedrenje u Boku u trajanju od nekoliko dana, a ti prorami posebno se prilagođavaju svakoj grupi potencijalnih korisnika.

Programi uključuju klasične jedriličarske regate kao i posebne treninge i obuku fokusirane na mogućnosti početnika koji se po prvi put susreću sa jedrenjem, a sve se odvija na floti brodova PMYC koja ima četiri brze regatne jedrilice tipa BLU 26 i jedan skupi luksuzni krstaš za tzv. džentlemensko jedrenje tipa „Tofinou 9.5".
„Gostima nudimo mogućnost unapredjenja njihovih takmičarskih i sposobnosti u regatnom jedrenju, kroz praktično iskustvo na regatnim jedrilicama visokih performansi. Pažljivo osmišljeni program se individualno prilagođava svakoj grupi i nivou njenih sposobnosti za upravljanje brodom po jedrima, a sve to pod nadzorom profesionalnih instruktora Porto Montenegro Jaht kluba." – objasnili su iz PMYC napominjući da njihovi novi programi obuhvataju sve od početničke obuke, preko školskih plovidbi do takmičarskih regata za koje PMYC klijentima obezbjeđuje i potpuno opremljeno regatno polje sa sudijskim i pratećim plovilima.
Ovi programi posebno su pogodni za grupe poslovnih korisnika kao sredstvo za interni tzv. team building, nagradu zaposlenima ili odnosno marketing i prezentaciju firmi njihovim klijentima i poslovnim partnerima, na jedan upečatljiv i neuobičajen način.
„Crna Gora želi da se pozicionira kao elitna turistička destinacija pa nudi neke od najpovoljnijih fiskalnih uslova za nautičare u cijeloj Europi, poput poreza na dobit od samo 9 posto i PDV-a od 7 posto na proizvode i usluge vezane za nautički turizam, te gorivo za jahte oslobodjeno carina i akciza. Uz laku avio-dostupnost Crne Gor eiz većine europskih država, ovaj naš novi nautički program može doprinijeti njenoj popularizaciji kao destinacije za MICE i druge vidove poslovnog turizma."- uvjereni su u Porto Montenegru.
Njihovi novi jedriličarski programi osmišljeni su da „svakom gostu pruže zadovoljstvo i ugođaj za pamćenje, kao i novu vještinu koju će odnijeti kući sa sobom", a osim jedrenja u zalivu Boke koji je sam po sebi, jedan od najspektalularnijih prirodnih aktrakcija u Europi, PMYC svojim klijentima nudi kompletnu uslugu koja, pored jedrenja, uključuje i hranu, piće, i niz zanimljivih pratećih aktivnosti.
S. Luković