KOTORANE I ZADRANE SPOJILO POMORSTVO

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 15. studenog 2013. - 17:29
Autor: 

Zadarska Pomorska škola ugostila je jučer četrdesetak profesora Pomorske škole iz Kotora, koji su u Zadar došli u sklopu profesionalnog usavršavanja kojeg ova poznata crnogorska škola redovito provodi.
Veljko Botica, ravnatelj Pomorske škole u Kotoru, a rođeni Zadranin, danas je bio iznimno ponosan što je svoje kolege doveo u upravo u svoj rodni grad. Njegov otac, naime, plovio je za zadarsku Tankersku plovidbu, ondašnji Jugotanker i neko vrijeme obitelj je živjela u Zadru. Danas živi u Kotoru i ravnatelj je najstarije pomorske škole na Jadranu, osim one u Trstu.

- Čim smo došli kod kolege Perkovića primijetio sam da vrlo slično funkcioniramo, na istoj smo valnoj dužini i imamo istu logiku. U njegovom izlaganju shvatio sam kako imamo i iste pravce razvoja. Zadarska Pomorska škola eminentna je škola od koje se puno toga može naučiti. Ima izuzetno kvalitetno rukovodstvo i jasne pravce razvoja. Ovdje se vidi kako se vodi pravedna briga kako o učenicima, tako i o zaposlenicima što za posljedicu ima kvalitetan proizvod. To je vrlo važno kako za razvoj Zadra, tako i cijele Hrvatske. Moj dojam je da je Pomorska škola u Zadru postavila visoke standarde i svim drugim školama. Drago mi je da i mi u Kotoru idemo tim pravcem i sigurno ćemo u budućnosti još više surađivati, kazao je Botica.
Nakon Zadra profesori iz Kotora nastavili su put prema Zagrebu gdje će posjetiti Interliber, a posljednja destinacija im je Tehničko-saobraćajna škola u Banjoj Luci.
/www.zadarskilist.hr/