PRESS – BRONČANI BOĆARI

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 20. studenog 2013. - 20:48
Autor: 

Boćarski savez Crne Gore je danas u restoranu „Prova" organizirao press konferenciju povodom osvajanja dvije brončane medalje crnogorske reprezentacije na Svjetskom boćarskom prvenstvu u Argentini.
Na presici govorili su osvajači medalja reprezentativci Miroslav Petković i Dejan Stjepčević i predsjednik Saveza boćara Krsto Bošković:
„Sjajan nastup naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Argentini nastavak je odličnih rezultata naših boćara. Od državne samostalnosti boćari su osvojili više od 20 medalja na medjunarodnim takmičenjima. Ove godine nakon medalje na ženskom prvenstvu Europe, sada evo i dvije brončane medalje na Svjetskom prvenstvu.

Bez obzira na izuzetno teške uslove na takmičenju u Argentini naši reprezentativci su pokazali kaka se bori u dresu sa državnim grbom. Njihove bronze su zlatnog sjaja. Koristim priliku da se zahvalim COKU i Upravi za sport na dobroj saradnji i razumijevanju" – kazao je Krsto Bošković.
„Naporno je bilo putovati do Argentine. Tamo nas je dočekalo vrijeme kraj proljeća i početak ljeta. Temperatura je bila 37 stepeni, a onda je padala ne petnaestak stepeni. Organizacija takmičenja nije bila na visokom nivou. Sve je to onemogućavalo da se postignu vrhunski rezultati. Ipak, Miroslav, Đuro Milanović i ja smo pokazali dobre rezultate i zasluženo osvojili dvije bronze. Moglo se i više da je raspored bio bolji. Miroslav Petković je u jednom danu imao 5 takmičenja. Psihički je bio jak, ali noge su pomalo otkazivale. Ipak, prezadovoljan sam" – kazao je Dejan Stjepčević koji je bio selektor, igrač i delegat na Kongresu Svjetske bućarske federacije.
„Već godinama donosim medalje sa jakih medjunarodnih takmičenja. To se od mene i očekuje. Zahvaljujem se Bućarskom savezu Crne Gore i predsjedniku koji su obezbjedili sredstva za daleki put u Argentinu. Zahvaljujem se i novinarima koji nas redovno prate. Igrali smo dobro i zasluženo smo osvojili medalje. Žao mi je što nije sa nama bio i Frano Petković. Rezultati bi bili mnogo bolji. Prezadovoljan sam, i obećavam nove medalje" – kazao je Miroslav Petković.