DELEGACIJA NVO „ZALJEV HRVATSKIH SVETACA“ U NIŠU I BEOGRADU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 30. studenog 2013. - 12:35
Autor: 

Delegacija NVO „Zaljev hrvatskih svetaca" iz Jošice (Kamenari) boravila je u zvaničnu posjetu Beogradu i Nišu. Predsjednik NVO-a Frano Ercegović po povratku u Kamenare izjavio je da su tijekom boravka u Beogradu posjetili skralne objete, crkve Sv. Petra, Sv. Ante te crkvu Krista Kralja, a u Nišu, u godini kada se obilježava obljetnica 1700 godina Milanskog edikta, župu crkvu Uzvišenja Svetog križa koja je ove godine obnovljena te u kojoj dominiraju mozaici nadaleko poznatog umjetnika Marka Rupnika.
Posebno zanimljivo je bilo to što je u trenucima našeg boravka uspješno se završavalo postavljanje orgulja u crkvu Uzvišenja Svetog križa od strane Vlastimira Dabovića u istoimenoj crkvi našeg sumještanina iz Kamenara, koji je stalno zaposlen u Beogradu jedan je od rijetkih entuzijasta i stručnjaka koji zna postaviti i osposobiti orgulje.

"Orguljama, njihovom strukturom te sviranjem opčinjen sam još od malena, a ta zanesenost traje i danas, i jedan sam od rijetkih meštara s ovih prostora. Iza mene su veći veliki broj postavljenih i obnovljenih - poravljenih i restauriranih orgulja po Srbiji I Boki kotorskoj" - kazao je Dabović.
Predsjednik Frano Ercegović istakao je da u svim župama gdje je delegacija boravila sugovornici su iskazali interes za unapređenje suradnje, organiziranje uzvratnih posjeta te je iskazana mogućnost poboljšanja poslovnih kontakata. Nezaboravno je bilo druženje s Hrvatima koji volonterski pomažu rad u župama i sudjeluju u crkvenim aktivnostima. Dogovoreno je da se prijateljstvo i druženje nastave i prilikom uzvratnog posjeta.