KAD SE MALE RUKE SLOŽE I ČIZMA SE NAPRAVITI MOŽE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 01. prosinca 2013. - 11:25
Autor: 

Učenici hrvatske nastave u petak su u Centru za obrazovanje i trening „Zopt" u Tivtu sudjelovali u radionici izrade rekvizita. Riječ je o drugoj u nizu od nekoliko radionica tijekom kojih učenici izrađuju čizmice za svoju ovogodišnju božićnu priredbu pod nazivom „Božić sa šegrtom Hlapićem".
Raznolik materijal i potreban alat učenici su pronašli u lijepom prostoru Centra kojim ravna Milena Ćipranić. U veseloj atmosferi, uz druženje, glazbu i malu pomoć odraslih, sve je išlo lako. Koncentrirano i precizno, s velikom maštom i kreativnošću, izrađivane su i bojane različite čizmice za različite uloge. Užitak učenika u postolarskom poslu upotpunila je profesionalna pomoć akademskog slikara Zorana Krute.

Čizmice koje su učenici radili oživjet će u božićnoj priredbi koja će ove godine biti inspirirana jednim od najpopularnijih likova hrvatske dječje književnosti – šegrtom Hlapićem. Dječji roman Ivane Brlić Mažuranić „Čudnovate zgode šegrta Hlapića" svjetlo dana ugledao je prije sto godina, pa je ova značajna obljetnica prilika da u božićnoj bajci kreativne snage ujedine učenici hrvatske nastave iz Kotora i Tivta s voditeljicom Anom Šarčević i dječji zbor „Leptirići" s voditeljicom Andreom Orlando. Podršku u pripremama za božićnu priredbu kojom će učenici razveseliti roditelje, prijatelje i lokalnu zajednicu dalo je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Hrvatska građanska inicijativa.