IDENTIFICIRANA LICA OSUMNJIČENA DA SU KAMENICAMA POLOMILA STAKLA NA PROSTORIJAMA HGI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 17. prosinca 2013. - 17:27
Autor: 

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, preduzimajući opsežne aktivnosti na terenu, identificirali tri lica osumnjičena da su kamenicama polomila stakla na prostorijama Hrvatske građanske inicijative (HGI) u Tivtu.
Sumnja se da su malodobni L.Š. (14), M.Đ. (14) i D.Lj. (14) iz Tivta, 11.prosinca 2013. godine, oko 19 sati, kamenicama gađala u pravcu prostorija Doma kulture i prostorija HGI u Tivtu, kojom prilikom su polomila dva stakla veličine 2,5 x 1 m na prostorijama političke partije HGI.
Djelatnici OB Tivat su, odmah po obavještenju o događaju, izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj.

O događaju je obaviješten Osnovni državni tužitelj u Kotoru, koji se izjasnio da se radi o kaznenom djelu uništenje i oštećenje tuđe stvari.
Preduzete policijske mjere i radnje su veoma brzo dovele do identificiranja osumnjičenih lica, od kojih su potom u prostorijama OB Tivat uzete izjave u nazočnosti zakonskih zastupnika – roditelja.
S obzirom da su osumnjičena lica maloljetna, o događaju je obaviješten i Osnovni državni tužitelj za maloljetnike u Kotoru, koji se izjasnio da se navedeno krivično djelo u konkretnom slučaju goni po privatnoj tužbi - navodi se u saopćenju Uprave policije.