POČINJE GRADNJA MALOG HOTELA NA SRED GRADSKE PLAŽE U TIVTU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 18. siječnja 2014. - 10:43
Autor: 

Ruska kompanija „Oliva Invest" d.o.o registrirana u Tivtu, počela je jučer sa ograđivanjem placa na sred tivartske gradske plaže, a na kojem će graditi mali luksuzni kondo-hotel kategorije pet zvjezdica.
Riječ je o parceli površine 605 kvadrata, koja se nalazi odmah iza betonskog dijela gradske plaže, „na pjeni od mora". Općina Tivat je prije desetak godina plac prodala tivatskoj firmi „Samcommerc" koja je na njemu trebala da gradi ugostiteljski i objekat sa servisima za kupače na gradskoj plaži, ali se to nikada nije dogodilo.

Atraktivna parcela koja se nalazi izmedju hotela „Palma" i restorana „Lungo mare" u medjuvremenu je došla u posjed ruskog državljanina koji se obratio Ministarstvu održivog razvoja i turizma sa zahtjevom za izdavanje gradjevinske dozvole za izgradnju kondo-hotela, spratnosti P+2 i površine 900 kvadrata.
Po važećem DUP-u „Tivat-centar" na ovoj lokaciji je predvidjena gradnja malo hotela, ali je nepoznato zašto se investitor za izdavanje gradjevinske dozvole obratio Ministarstvu održivog razvoja i turizma kada je riječ o objektu manjem od 1.000 kvadrata za kakve gradjevinske dozvole izdaje lokalna uprava, a ne ministarstvo.
S. Luković