DODIJELJENE NAGRADE NAJBOLJIM TIVATSKIM SPORTISTIMA I KLUBOVIMA ZA 2013.

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 18. siječnja 2014. - 13:18
Autor: 

U multimedijalnoj sali Općine Tivat danas su dodjeljene nagrade i priznanja najboljim sportistima i sportskim klubovima Tivta za 2013. prema izboru sekcije tivatskih sportskih novinara.
Za najboljeg sportistu Tivta proglašen je boćar Miroslav Petković, a za najbolji sportski kolektiv SRD "Pagar".
Najboljima nagrade su uručili predsjednik Općine Tivat Miodrag Kankaraš i predsjednik Skupštine Ivan Novosel.

Na listi deset najboljih sportista su boćarka Diana Sindik, rukometaš Duško Račeta, košarkaš Manuel Džonson, šahista Dušan Lekić, jedriličar Igor Les, džudista Nemanja Kalpačina, atletičarka Amela Feković, sportski ribolovac Aleksandar Jandrić i teniser Jovan Mačić.
Specijalna priznanja za najbolje sportske uspjehe dobili su Šahovski klub "Mimoza", Boćarski klub "Brđanin", Ragbi klub "Arsenal" i JK "Delfin", dok su posebna priznanja dobili izbornik boćarske reprezentacije Dejan Stjepčević, jedriličar Matija Grabić, kuglaš Miloš Čelanović, kuglašica Tamara Popović i teniserka Tamara Bojanić.
Miroslav Petković je priznanje zaslužio nastupima u boćarskoj reprezentaciji Crne Gore, sa kojom je osvojio dva brončana odličja na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Argentini, srebrno odličje na Mediteranskim igrama u Mersinu u Turskoj i bronzu na petoboju nacija u Hrvatskoj.
Petković je imao uspješnu sezonu i kao izbornik ženske boćarske selekcije sa kojom je na Europskom prvenstvu u Komiži osvojio treće mjesto, kao i brojne uspjehe sa klubom "Brđanin".
"Pagar" tivatski klub sportskih ribolovaca je vicešampion svijeta u svjetskom klupskom prvenstvu štapom iz barke koje je održano u Tivtu. Drugo mjesto pripalo im je na hercegnovskom Kupu Mimoze i Kupu rombuna a u disciplini štapom iz barke potvrdili su svoj primat na državnom prvenstvu i Kupu Crne Gore. Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore proglasio je "Pagar" za najbolji klub u 2013. godini.