VATIKAN ZAVRŠIO ISTRAGU O MEĐUGORJU

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 18. siječnja 2014. - 20:30
Autor: 

Međunarodna komisija za proglašenje Međugorja svetištem završila je svoj rad, ali još uvijek nisu obznanili rezultate istraživanja, javlja Radio Slobodna Evropa.
Sada Komisija kojom predsjedava talijanski kardinal Camillo Ruini treba predstaviti rezultate istraživanja Kongregaciji za nauk vjere koja će analizirati zaključke četverogodišnjeg istraživanja Komisije koju je osnovao papa Benedikt XVI.
Šestero mladih iz župe Međugorje 24. lipnja 1981. vidjeli su na brdu Crnica, na predjelu zvanom Podbrdo, bijelu pojavu s djetetom u naručju. Četvero od njih, kojima se pridružilo još dvoje mladih, Gospu su na istom mjestu vidjeli i dan poslije. Nekima od vidjelica Gospa se u kasnijim godinama redovno ukazivala, prenoseći im poruke o miru, vjeri, ljubavi, molitvi, obraćenju i postu.

Međugorje, zbog vjerovanja da se na tom mjestu u Hercegovini prije nekoliko desetljeća ukazala Blažena Djevica Marija, u narodu poznata i kao Međugorska Gospa ili Kraljica Mira, danas pohode milioni vjernika iz cijelog svijeta, zbog čega je postalo jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta u svijetu.
Svakog 25. u mjesecu Gospa se preko svoje vidjelice, Marije Pavlović Luneti, obraća svijetu objavljujući svoje duhovne poruke sa istim žarom kao i 1981. godine.
Prema nekim procjenama, od početka Gospinih ukazanja do danas Međugorje i Bijakoviće posjetilo je blizu 45 miliona hodočasnika iz preko 130 zemalja svijeta. Svakodnevno su dolazili i dalje neumorno dolaze da se skrušeno i u miru mole i nadahnjuju upečatljivim Gospinim porukama koje im pomažu iz temelja promjeniti svoj duhovni život i život svojih porodica.
Vatikan do danas službeno nije priznao Međugorje kao zvanično svetište, već kao mjesto molitve.