PINE I SOLILA U FOKUSU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. veljače 2014. - 16:40
Autor: 

JP „Morsko dobro" će ove godine, po Planu korišćenja sredstava tog JP koji je usvojila Vlada prošle nedjelje, na područiju Općine Tivat uložiti ukupno 222 tisuće eura.
Od toga je 200 tisuća eura namijenjeno realizaciji projekta rekonstrukcije i uređenja gradske rive i šetališta Pine, 12 tisuća eura utrošiće se za nastavak uređenja infrastrukture u zaštićenom području prirode Solila, a 10 tisuća eura namijenjeno je monitoringu stanja prirode i biodiverziteta na Solilima.
Ove će godine „Morsko dobro" finasirati i izradu nautičkih planova za pristaništa Donja Lastva i kod zgrade PBD „Delfin" na Seljanovu za što će biti izdvojeno 15 tisuća eura. Na lokalitetu kod crkve Svetog Roka biće vršen monitoring biodiverziteta mora, a "Morsko dobro" će ove godine otvoriti i svojestalno predstavništvo-kancelariju u Tivtu.

Shodno ugovorima zaključenim lani koji tek treba da se realiziraju, „Morsko dobro" će na području Tivta investirati još ukupno 213.800 eura, i to u realizaciju usvojenih Državnih studija lokacije za obalnu zonu, monitoring sanitarnog kvaliteta morske vode, izgradnju info-punkta na Solilima, reviziju projekta urešenja obale na Opatovu, te izradu nautičkih planova za pristaništa mulo Bazdanj i Novo mulo na Obali Đuraševića, Bjelila i mulo Veselina u Lepetanima.
S. Luković