U SPLITU OTVORENA IZLOŽBA DRESOVA HAJDUKA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. veljače 2014. - 12:00
Autor: 

U povodu 103. godišnjice osnutka nogometnog kluba Hajduk sinoć je u splitskom City Centru otvorena izložba dresova koje su kroz povijest tog kluba nosili njegovi nogometaši.
Izloženih 60 dresova obuhvaćaju razdoblje nakon 70-ih godina prošlog stoljeća i dio su kolekcije koju zajednički posjeduju splitski sportski novinar Tomislav Gabelić i navijači Hajduka Ivan Visković i Marko Katić.
"Nas trojica posjedujemo ukupno zbirku od blizu 200 dresova Hajduka, a ovom izložbom, koja će biti otvorena 12 dana, želimo pokazati dio povijesti kluba", rekao je Gabelić.

Među izloženim dresovima su i oni koje su nosili proslavljeni Hajdukovi nogometaši Ivica Šurjak, Jurica Jerković, Aljoša Asanović, Igor Tudor, Mate Neretljak, Stipe Pletikosa i dr.
Izložbu su otvorili kapetan sadašnje Hajdukove momčadi Mario Maloča i igrač Mario Pašalić darivajući svoje dresove koje su potom postavili na izložbu.
Otvaranju izložbe nazočili su i nogometaši sadašnje momčadi Hajduka na čelu s trenerom Igorom Tudorom i sportskim direktorom kluba Goranom Vučevićem.
Središnji dio obilježavanja 103. godišnjice osnutka nogometnug kluba Hajduk održat će se 18. veljače ove godine za kada je na stadionu Poljud zakazana prijateljska utakmica između Hajduka i talijanskog prvoligaša Udinesea.