"BAŠTINA- POKRETAČ RAZVOJA" HRVATSKE I CRNE GORE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 21. veljače 2014. - 13:42
Autor: 

U sklopu projekta prekogranične suradnje "Baština - pokretač razvoja" koji se provodi između Hrvatske i Crne Gore u Dubrovniku je jučer održan skup na kojem je istaknuto da za zaštitu krajolika treba uspostaviti novu zakonsku osnovu ili kroz novi zakon o zaštiti krajolika ili kroz sadašnje zakone.
Na skupu "Prezentacija EU i internacionalnih standarda i metodologija u zaštiti i upravljanju prirodnom i kulturnom baštinom" Biserka Bilušić-Dumbović iz Ministarstva kulture rekla je kako zemlje koje imaju visoke standarde kao što su Njemačka, Švicarska, Italija i osobito Velika Britanija imaju sređen prostor i krajolik razvijaju na kvalitetan način.

Projekt " Baština - pokretač razvoja" provodi se od ožujka 2013. do veljače 2015., a vrijedan je 554.983 eura (4,2 milijuna kuna), od čega je 293.945 eura za Crnu Goru i 261.038 eura za Hrvatsku.
Svrha je projekta pridonijeti uspostavi suradnje između institucija za zaštitu prirodne i kulturne baštine u dvjema zemljama kroz zajedničke programe, edukaciju, prenošenje znanja i aktivnosti na podizanju razine svijesti.