POZIV - 3. HRVATSKE SVJETSKE IGRE

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 22. veljače 2014. - 11:42
Autor: 

Međunarodna nevladina udruga hrvatskih iseljenika - Hrvatski svjetski kongres - organizira 3. Hrvatske svjetske igre koje će održati u Zagrebu od 21. do 26. srpnja 2014. godine pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Na igrama se očekuje veliki broj sudionika, pripadnika hrvatskog naroda iz zemlje i inozemstva s ciljem njegovanja i očuvanja hrvatskog identiteta i povezanosti s Hrvatskom.

Zvanični poziv,
Pozivaju se Hrvati iz svih krajeva svijeta da se prijave za natjecanje na Hrvatskim svjetskim igrama koje će se od 21. do 26. srpnja 2014. godine održati u Zagrebu. Ovo su treće Igre po redu, a prošle su održane 2006. odnosno 2010. godine s više od 800 natjecatelja iz 40-ak zemalja svijeta.
Organizator ovog značajnog projekta je Hrvatski svjetski kongres, Krovna udruga hrvatskih iseljenika diljem svijeta, koja kao međunarodna, neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija, članica Ujedinjenih naroda, povezuje Hrvatice i Hrvate, hrvatske udruge i ustanove izvan Domovine i tako stvara bolje uvjete za interese hrvatskog izvandomovinstva.
Igre se održavaju pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske. Pokrovitelji Igara su Hrvatski sabor. Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Hrvatska matica iseljenika, Turistička zajednica grada Zagreba, pojedine županije, gradovi i općine, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski nogometni savez te mnogobrojni sportski nacionalni savezi.
Igre se održavaju u sljedećim ljetnim sportskim disciplinama: atletika, boćanje, judo, karate, košarka, nogomet, mali dvoranski nogomet (futsal), odbojka, odbojka na pijesku, plivanje, rugby, rukomet, tenis, stolni tenis, taekwondo, vaterpolo. Točan broj disciplina odredit će se prema broju prijava. Zadnji prijavili rok je do 1. svibnja 2014. godine. Pored sudionika izvan Domovine, na Igrama sudjeluju i sudionici iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine.
Sudionici ne trebaju biti članovi niti jedne sportske, kulturne ili druge udruge ili organizacije, već je potrebito da imaju hrvatsko podrijetlo. Nastup na Igrama moguć je osobama starijim od 16 godina, u svojstvu nacionalnih momčadi. Prijave za nastup ostvaruju se preko nacionalnih organizacijskih odbora, koji su uspostavljeni u svim zemljama sudionicima, a na Igrama mogu nastupiti i veterani, osobe starije od 35 godine u svim gore navedenim disciplinama.
Javiti se izravno na mrežnu stranicu Igara:
www.igre-zagreb2014.com
svom nacionalnom koordinatoru ili na email:
ured@igre-zagreb2014.com
ravnatelj@igre-zagreb2014.com
ili na telefone:
+ 385(0) I 6115 I 16 +385 (0) I 7787 744
Dobrodošli kući!