PINE U NOVOM RUHU DO LJETA ?

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 12. ožujka 2014. - 8:43
Autor: 

Radovi na rekonstrukciji gradske rive i šetališta Pine u Tivtu su nastavljeni nakon što su geodeti završili poslove oko nivelacije terena. Radnici nikšićke kompanije „Erlang", izlili su prve betonske podloge koja će kasnije popločati. Rekonstrukcija i uređenje Pina koštat će oko 2.250.000 eura i trebalo bi da bude završena do početka turističke sezone.
Dvadesetak stanara kuće „Lepeš" na Pinama, koja je izgrađena 1930. godine, u čijoj se blizini gradi novi rezidencijalna zgrada „Ksenija" u marini Porto Montenegro, privremeno su se iselili iz bezbjedonosnih razloga.

Prema riječima stanara kuće „Lepeš" prošle godine, tokom proširenja šetališta u more je pobijeno 26 šipova i tada su popucali plafoni a na zidovima se pojavile pukotine. Sa početkom radova na „Kseniji" stanje na kući se pogoršalo sa svakodnevnim pobijanjem novih šipova na dubini od 25 metara.
„Sa stanarima smo se dogovorili da tokom narednih dva mjeseca, koliko će potrajati ovi građevinski radovi, mogu da se o našem trošku presele u hotele ili u privatni smještaj – kazao je PR menadžer kompanije „Adriatic Marinas".
Radovi na rekonstrukciji hotela „Pine" su također u toku, a kako sve izgleda više u našoj foto galeriji.