PROŠIRENA MREŽA BESPLATNOG INTERNETA U TIVTU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. ožujka 2014. - 9:55
Autor: 

U suradnji sa firmom „MNNews" iz Podgorice, Općina Tivat instalirala je ovih dana nove predajnike za bežični internet na još dvije lokacije u centru grada. Time je omogućena distribucija signala besplatnog interneta na kompletnom gradskom šetalištu uz obalu, od Porto Montenegra do plaže Belane u Kalimanju.
Protok interneta po modelu 256/256 kbps u ukupnom kapacitetu od 10/10 Mbps, dovoljan je za osnovno korišćenje - mail, medijski portali, društvene mreže – saopšteno je iz Sekretarijata za informacione tehnologije i zajedničke poslove Općine Tivat.

Iz lokalne uprave zahvalili su se vlasnicima ugostiteljskih objekata na Šetalištu kapetana Iva Vizina, odnosno Kalimanjskoj ulici, Mariu Grbcu iz lokala „Rio Grande" i Viviani Vuksanović iz picerije „Sidro", koji su omogućili instaliranje novih predajnika na svojim objektima, kao i strujno napajanje za njihovo normalno funkcioniranje.
Općina Tivat prije par godina zvanično je preuzela rukovođenje projektom distribucije besplatnog interneta od kompanije "Adriatic Marinas" koja ga je svojevremeno pokrenula kao donaciju gradu u kojem razvija nautički centar Porto Montenegro.
"Općina Tivat se orjentiše na širenje pokrivenosti javnih površina, kako bi građani, posjetioci i turisti mogli koristiti besplatan Wi-Fi internet u što većoj mjeri na teritoriji naše opštine. Postojeći predajnici sa određenih lokacija u rezidencijalnom dijelu, gdje ne ostvaruju svoju funkciju, biće premješteni na javne površine u cilju postizanja što boljeg efekta." – naveli su iz Općine Tivat.
S. Luković