IZLOŽBA "MORE KAO PLATNO"

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 02. lipnja 2011. - 11:40
Autor: 

Riječ je o izložbi koju će i ove godine vidjeti više od milijun ljudi. Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, prošle su godine osmislili nacionalnu kulturološku kampanju „Prijatelji mora". Cilj je svake godine, izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, u 17 hrvatskih gradova hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima, skrenuti pozornost na društvenu odgovornost te stalnu vrijednost promicanja ekologije i očuvanja Jadranskoga mora. Jadran je jedno od rijetkih područja u svijetu koje je ostalo, još samo dijelom, netaknuto i očuvano. Mnogo je posjetitelja koji nemaju nikakvu predodžbu što se sve krije ispod nas. Osim riba i koralja ondje se nalazi jedan vrlo uzbudljiv svijet povijesnih priča i razglednica.

Neprekidno raste potreba promicanja ekološke svijesti kao i kulturnog turizma kroz koji se ostvaruje njegova edukativna funkcija. Zadatak udruge Livingstone je da unutar stalnih projekata osmišljava sadržaje te proizvodi nove vrijednosti. Livingstone club okuplja ljude širokih interesa koji istinski žive kulturu u svim njezinim segmentima, te osigurava informacije o sadržajima u kulturi i turizmu te njihovu dostupnost. Izložba "More kao platno" ima za cilj skrenuti pozornost na društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije te čuvanja mora.
Dok se 2010.god. izložba bavila motivima podmorja u 2011. će prikazivati površinu mora kao nepresušnu inspiraciju i duhovnu snagu svih zaljubljenika u more. Izložba pod nazivom "More kao platno" nudi niz fotografskih prizora pred kojima moramo zastati. Dvanaestak hrvatskih fotografa prenosi svoju emociju koju će nastojati približiti svim gledateljima. U Dubrovniku, nama najbližem od gradova u kojima će se izložba održavati, izložbu možete vidjeti od 5-12.8.2011. god. na Lapadu.
Radio Dux i Hrvatska krovna udruga iskazali su zainteresiranost da izložbu fotografija" More kao platno" nakon Dubrovnika, predstave i u Boki Kotorskoj.
Audio: Denis Redić - Predsjednik udruge Livingstone