MULTIMEDIJALNO VEČE "UNIVERZALNIM JEZIKOM"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 04. lipnja 2011. - 15:26
Autor: 

"Univerzalnim jezikom", naziv je likovno-muzičkog programa kojeg je osmislila slikarica Žana Bajić u nastojanju da podsredstvom kulture poveže ljude diljem planete. U galeriji i atrijumu ljetnjikovca Buća u organizaciji Centra za kulturu Tivat pored autorke projekta, koja se predstavila svojim slikarskim opusom sjeverno američkih indijanaca, nastupili su Melanie Stormm istaknuta glazbenica iz SAD-a, kantautor Goran Karan iz Hrvatske, te tivatske flautiskinje Bruna Matijević i Dunja Vasiljević. Multimedijalno veče otvorio je generalni konzur Republike Hrvatske Božo Vodopija.

Brišući granice država i kontinenata, istorijske kontekste i spajajući različite kulture i tradicije na istom programu putem slike i muzike, ovaj program ima ambicije da uvijek pronađe sklad jedinstva u različitostima kazala je autorica projekta slikarica Žana Bajić, članica ULUH –a Split koja je izlagala u Milanu, New Yorku, Splitu, Salzburgu.
Žana Bajić je utemeljiteljica i predsjednica Udruge likovnih umjetnika ''Nanael''. Organizatorica je Indijanskog Festivala "RED ROCK ARTS & CRAFTS FESTIVAL", kao predstavnica Hrvatsko-americkog drustva iz Zagreba.
Audio: Generalni konzul RH Bozo Vodopija

Audio: Autor projekta slikarica Žana Bajić