SVEČANA SKUPŠTINA HGD-A CRNE GORE POVODOM X. OBLJETNICE POSTOJANJA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 19. lipnja 2011. - 9:33
Autor: 

Hrvatsko građansko drustvo Crne Gore u subotu naveče svečanom skupštinom proslavilo je X. jubilarnu obljetnicu postojanja. O desetogodišnjem radu društva postignutim rezultatiam u kulturi, nakladništvu te o aktivnostima na očuvanju identiteta autohtone Hrvatske manjine u Crnoj Gori govorio je predsjednik dr. Ivan Ilić. Dodijeljena su prizanja institucijama i pojedincima za potporu, razvoju drustva i očuvanju identiteta, Ministarstvu kulture Crne Gore, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Nacionalnoj zajednici crnogoraca Zagreb. Plakete pojedincima za doprinos i razvoj društava, dodijeljena su Milu Đukanovići, Branki Bezić Filipović voditeljica Hrvatske matice iseljenika Split, Miomiru Mugoši gradonačelniku Podgorice i Milani Bandiću gradonačelniku Zagreba.

Priređen je bogat kulturno zabavni program u kome su nastupile klape iz Boke i Hrvatske, Bisernice Boke i Kumpanji kao i vokalni solista Sebastijan Vukosavić, a ovom prigodom tiskan je i najnoviji broj časopisa "Hrvatski glasnik".
Svečanoj skupštini prisustvovali su veleposlanik Republike Hrvatske Petar Turčinović, Ministar kulture Crne Gore Branislav Mićunović,generalni konzul Republike Hrvatske Božo Vodopija, saborska zastupnica Đurđa Adlešić, saborska zastupnica Hrvatske građanske inicijative u parlamentu Crne Gore Ljerka Dragičević, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Frano Skokandić, admiral Bokeljske mornarice Miloš Milošević, dopredsjednici općne Kotor kao i druge brojne ličnost političkog, kulturnog i javnog života Crne Gore i Hrvatske.
Audio: Predsjednik HGD CG dr. Ivan Ilić

Audio: Saborska zastupnica Đurđa Adlešić