3. EUROPSKO NOGOMETNO NATJECANJE REPREZENTACIJA HRVATSKIH NACIONALNIH MANJINA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 23. lipnja 2011. - 7:57
Autor: 

Treće europsko natjecanje reprezentacija hrvatskih nacionalnih manjina u nogometu održano je na području Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije 18. i 19. lipnja u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza, a pod pokroviteljstvom GNK Dinama iz Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Matice iseljenika. Natjecanje je otvorio Zorislava Srebrića tajnika HNS-a.
Za nogometnu reprezentaciju HNV CG nastupili su igrači iz Tivta, Bara i Kotora predvođeni Ilijom Janovićem uz podršku predsjednika HNV prof. Miroslava Franovića. U veoma jakoj konkurenciji i zbijenom rasporedu ( u 24h odigrane 4 utakmice) reprezentacija Hrvata iz Crne Gore osvojila je 6. mjesto kvalitetnog i od UEFE pohvaljenog i nagradjenog natcjeanja.

U Zagrebu je na igralištu "Hitrec Kacijan" održana završnica 3. Europskog prvenstva hrvatskih nacionalnih manjina, a za titulu najbolje borili su se hrvati iz Slovenije, Austrije i Srbije. Reprezentacija Hrvata iz Srbije pokazala najviše i zasluzeno osvojila titulu pobjednika 3. Europskog nogometno natjecanja reprezentacija hrvatskih nacionalnih manjina. Filipu Ilovcu kapetanu pobjedničke momčadi pehar je uručio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković.
Rezultati finala:
od 1-3 mjesta:
Slovenija - Austrija 1:1 (5:6)
Srbija - Austrija 1:0
Slovenija - Srbija 0:2
od 4-6 mjesta:
Slovačka - Crna Gora 3:0
Mađarska - Crna Gora 4:1
Slovačka - Mađarska 2:4
od 7-9 mjesta:
Italija - Rumunjska 0:3
Makedonija - Rumunjska 2:5
Italija - Makedonija 1:2
Najbolji vratar: Dejan Žunić - Slovenija
Najbolji strijelac i igrač: Milan Jankovic - Austrija
Fair Play: Italija
TABLICA:
1. Srbija
2. Austrija
3. Slovenija
4. Mađarska
5. Slovačka
6. Crna Gora
7. Rumunjska
8. Makedonija
9. Italija