X. GODIŠNJA SKUPŠTINA HGD-a

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 28. lipnja 2011. - 11:10
Autor: 

Sinoć je održana X. Izborna skupština Hrvatskog građanskog društva u Kotoru, na kojem je razmatran i usvojen izvještaj o radu društva i financijskom poslovanju za 2010. godinu. Iscrpno izvješće o radu Hrvatskog građanskog društva podnio je dosadašnji predsjednik dr. Ivan Ilić, koji se zahvalio svima na uspješnoj suradnji i potpori koju je imao u proteklom mandatu, te istakao da je sazrelo vrijeme za nove i mlađe ljude da dođu na čelo društva i nastave već započetu misiju očuvanja kulture i identiteta Hrvata Crne Gore. Razmotren je plan rada i financijski plan za 2011. godinu, nakon čega su uslijedile diskusije.

Na predlog kandidacione komisije usvojene su liste kandidata za čalanove Upravnog i Nadzornog odbora, nakon čega se pristupilo tajnom glasovanju. Od deset predloženih kandidata za članove Upravnog odbora izabrano je sedam: Ljerka Sindik, Mirko Vičević, Danijela Vulović, Tripo Schubert, Iva Janković, Gjurgjević Poly i Marić Andrea.
Novi predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore bit će izabran iz redova Upravnog odbora na prvom sledećem sastanku.
Među brojnim zvanicama X. Izborne skupštine je nozočio je konzul Republike Hrvatske Andrej Santini, kao i brojni članovi podužnica HGD-a Podgorice, Bara i Tivta.
Audio: Predsjednik HGD CG Ivan Ilić