OTVORENI NOVI SADRŽAJI U MARINI PORTO MONTENEGRO

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. srpnja 2011. - 8:55
Autor: 

Glavni investitor Peter Munk i Predsjednik Vlade Crne Gore, Igor Lukšić otvorili su nove sadržaje u Portu Montenegru u prisustvu velikog broja zvanica, ministara, političara i zvaničnika iz javnog i političkog zivota. Gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš izrazio je zadovoljstvo dinamikom razvoja te istakao da je Tivat podigao opće standarde u razvoju turizma u Crnoj Gori.
Otvoren je muzej "Zbirka pomorskog nasljeđa", u staroj austrougarskoj pilani, autentičnom objektu s početka prošlog stoljeća, koji je sačuvan i rekonstruiran za potrebe muzejske zbirke. Postavka zbirke vjerno prikazuje, mašine iz različitih razvojnih perioda Arsenala, pomorske karte, nacrte projekata, makete podmornica i mašina, ali i radnike koji su svojim radom i inovativnošću doprinijeli slavnoj povijesti nekadašnjeg Arsenala.

Završena su dva nova rezidencijalna kompleksa, "Zeta" i "Ozana", koje imaju ukupno 45 luksuznih stambenih jedinica.
Otvoren je "Lido Mar" restoran sa 65 m dugim bazenom. Na kraju bazena se nalazi 8 metara visoka skulptura "8 possibilities" španjolskog umjetnika Jaume Plensa.
Sa novim stambenim, maloprodajnim i rekreativnim sadržajima i 185 vezova koji su skoro potpuno popunjeni, te statusom međunarodne luke Porto Montenegro postaje nezaobilazna destinacija čulo se večeras u Tivtu.
Prema najavama premijera Igora Lukšića, uskoro će biti raspisan novi tender za privatizaciju bivšeg tivatskog poljoprivrednog dobra na kome je predviđena gradnja golf terena.
"Nadam se da bi do kraja jula taj tender mogao biti raspisan, da bi sa pobjednicima tendera mogli sklopiti ugovor do kraja godine i da bi polovinom 2013. imali prvi golf teren u Crnoj Gori", kazao je Lukšić.
Audio: Gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš

Audio: Investitor Piter Munk

Audio: Premijer Igor Lukšić

Audio: Direktor Pomorskog muzeja Kotor Mileva Pejaković Vujošević

Audio: Premijer Igor Lukšić o golf terenu