ORASCOM - LUŠTICA DEVELOPMENT MASTER PLAN

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 05. srpnja 2011. - 12:51
Autor: 

Kompanija Luštica Development A.D. predstavila je danas predstavnicima medija na izložbi Master plan prvog cjelogodišnjeg odmarališta- Luštica Bay - na poluotoku Luštica, u blizini Tivta. To će biti prvi eko certificirani projekt u Crnoj Gori.
Predstavnicima medija i gostima , na današnjoj izložbi, obratili su se Ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić, gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš i generalni direktor Luštica Development-a Semjuel Majer. Izvršni direktor Orascom Development-a, Samih Saviris, je izrazio nadu da će master plan biti fazno realiziran te "da cemo se u sledeći put susresti u gradu koji će se zvati Luštica". Gradonačelnik Kankaraš je izrazio zadovoljstvo u nadi da će ovaj Master plan postati stvarnost nakon prve faze koja će trajati četiri godine i "da ćemo ove slike vidjeti pretočene i na terenu".

Luštica Bay će se prostirati na preko 7 milijuna četvornih metara, ali manje od 6 % prostora je namijenjeno izgradnji objekata. Takav pristup podržava prirodne ljepote lokacije i garantira ravnotežu životne sredine.
Luštica Bay će imati oko 275 rezidencijalnih vila, 271 kuću,1158 stambenih jedinica, osam hotela sa oko 1260 soba i apartmana, Talaso centar, dvije marine sa vezovima i pratećim sadržajima, elitni golf teren sa 18 rupa koji će biti otvoren cijele godine, konferencijski centar i sadržaje za svakodnevne potrebe, otvorene tijekom cijele godine, uključujući dućane, restorane, osnovnu školu i zdravstvene objekte.
U prvoj fazi razvoja bit će izgrađena marina, Marina grad, Marina Hotel, golf teren sa 18 rupa i klub, koji će biti srce i duša Luštice Bej. Investicija u projekt se procjenjuje na više od milijardu EUR.
Model Luštica Bay i ažurirani Master plan bit će prikazani javnosti u tijeku izložbe koja će biti organizirana od petka 8. do nedjelje 10. srpnja, u izložbenom centru Luštica Developmenta u Radovićima.
Na konferenciji za štampu predstavnici medija postavljali su pitanja vezana za projekt, a na pitanje novinara Radio Duxa da li su riješeni imovinsko - pravni odnosi na poluotoku Luštica gdje će Orascom Development graditi grad , gradonačelnik Kankaraš je kazao da nisu u potpunosti riješeni i da očekuje rješenje imovinsko- pravnih problema sa vlasnicima spornog zemljišta do kraja mjeseca listopada ove godine.

Audio: Direktor  Luštica Development Samuel Meyer

Audio: Ministar odrzivog razvoja i turizma Predrag Sekulić

Audio: Gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš

Audio: Direktor Orascom Samih Saviris

Audio: Gradonačelnik Kankaraš o imovinskim odnosima