LASTOVSKA FEŠTA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 06. kolovoza 2011. - 2:00
Autor: 

Tradicionalana Lastovska fešta koja se održava svake godine prve subote kolovoza u Gornjoj Lastvi otpočeće će večeras kolom Bokeljske mornarice ispred crkve u 21 sat nakon čega će nastupiti Glazbeno prosvetno društvo Tivat - Promenadnim koncertom.
U Domu kulture biće otvorena Izložba fotografija ''Gornja Lastva u objektivu Antona Markovića'' a goste će zabavljati glazbeni sastav „Laus" iz Dubrovnika. Organizator fešte je Kulturno zavičajno udruženje "Napredak" Gornja Lastva.

Gornja Lastva je malo mjesto mediteranskog ugođaja na brdu Vrmac koji razdvaja tivatski i kotorski zaliv. Nalazi se na 300 m nadmorske visine i udaljena je 3 km, lokalnim asfaltnim putom, od jadranske magistrale. Smještena je na osunčanoj padini brda Vrmac sa prekrasnim pogledom na tivatski zaliv i dalje, preko poluotoka Luštica, na otvoreno more.
Iz želje da se ne ugasi tradicija, ne uništi naslijeđeno i obnovi ono što je u nestajanju, Lastovljani su se 1975 godine organizirali u "Društvo prijatelja Gornje Lastve" koje je 1991 godine preimenovano u Kulturno zavičajno udruženje "Napredak" Gornja Lastva sa osnovnim ciljem njegovanja kulturnog identiteta i očuvanjem ambijenta i graditeljske baštine kao izvorne vrijednosti i posebnosti Gornje Lastve.