Tradicionalna fešta nad feštama “Bokeljska noć”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 22. kolovoza 2010. - 10:35
Autor: 


Tradicionalna manifestacija "Bokeljska noć" stara više od sto godina održana je sinoć u akvatorijumu Kotorskog zaliva. Maštovito ukrašene barke krstarile su predvođene jedrilicama jedriličarskog kluba "Lahor". Po ocjeni žirija najbolja je bila barka "Apa di mare", drugo mjesto osvojila je barka "Vratio se barba iz Amerike", a treća "Zlatni grad Maja", četvrta je "Europa drito", a peta "Morska kočija".

 
 
Tradicionalna manifestacija "Bokeljska noć" stara više od sto godina održana je sinoć u akvatorijumu Kotorskog zaliva. Maštovito ukrašene barke krstarile su predvođene jedrilicama jedriličarskog kluba "Lahor". Po ocjeni žirija najbolja je bila barka "Apa di mare", drugo mjesto osvojila je barka "Vratio se barba iz Amerike", a treća "Zlatni grad Maja", četvrta je "Europa drito", a peta "Morska kočija". Feštu je upotpunio velčanstveni vatromet a slavlje uz zvuke mediteranske muzike se nastavilo do zore kotorskim trgovima i ulicama.
Prema procjenama organizatora fešte nad feštama oko 40 tisuća ljudi je prisustvalo spektaklu uz direktan prenos državne televizije.

Foto: Zoran Nikolić